wie ben ik?
voor  wie?
mindfulness
gestalttherapie
training
zingeving
tarieven
links
literatuur
Praktijkgegevens

Tijd voor bezinning.

 

Heb je het gevoel geleefd te worden of voel je je in beslag genomen door de hectiek van het alledaagse leven? Trek dan eens aan de rem van je jachtig bestaan en creëer ruimte voor stilte en bezinning.

Of misschien vind je het gewoon fijn, je diepere gedachtes over het leven en de zingeving met mij te delen, neem dan gerust contact met me op.

Dit kan een eenmalige ontmoeting zijn, maar dit kunnen al naar gelang de behoefte, ook meerdere gesprekken zijn. Al of niet gecombineerd met een wandeling door de natuur die voor harmonie en inspiratie zorgt. 

 

Onderstaand artikel heb ik geschreven voor de Gemeentegids.

 

Limburgse bezieling.

 

Zodra u de poort van het vestingstadje uit loopt en de terrasjes achter u laat, stapt u een oase van rust binnen. Het is deze oase die mensen inspireert tot bezinning. Op uw tochten door het schilderachtige Heuvellandschap komt u dan ook vele kerkjes, kloosters en wegkruisjes tegen, die stil getuigen van een rijk geestelijk leven. Religie en bezinning zijn diep geworteld in onze cultuur. Het Limburgs landschap met zijn prachtige vergezichten, holle wegen en schilderachtige gehuchtjes schept een voedingsbodem om eens even stil te staan bij ons leven. Dit is zeer waardevol, temeer daar we in ons drukke bestaan geneigd zijn onszelf voorbij te hollen. Dus kom op adem, ontspan, voel de rust en laat u vanuit deze leegte en harmonie, verrassen door diepe gedachtes die als vanzelf vanuit de bron in u opborrelen. Bezinning is al zo oud als de mensheid zelf en stelt geen voorwaarden aan geloof of ras. Ons bezinnen kunnen we allemaal en  inspiratiebronnen zijn er meer dan genoeg. Volg al wandelend de loop van het beekje, ga eens lekker op een bankje zitten onder een oude eik, volg de vlucht van een buizerd, snuif de zon in u op, laat de spreuk op het wegkruisje eens op u inwerken, of steek een kaarsje aan in een kerk of kapelletje. U zult ervaren dat bezieling, goed doet en vitaal maakt. Ga ook eens samen op pad met een vriend, familielid of coach. Het delen van onze gedachten maakt ze vaak nog waardevoller.  

 

Marianne Welie.

 

Tenslotte nog een mooi gedicht. 

Geschreven door Henriette Roland Holst

Fragment uit: De stilte der natuur  


De stilte der natuur heeft veel geluiden
en is toch vol van rust voor ziel en zinnen
die druppelt zacht en ongemerkt naar binnen
tot in ons hart een zilv'ren toon gaat luiden
gelijk met haar. Als we dan weer beginnen
te denke' aan wereld-dinge' en ze te duiden
merken we dat een kracht, als die van kruiden
in ons gekome' is en ons kalm doet minnen.

  

 

 

 

Marianne Welie