wie ben ik?
voor  wie?
mindfulness
gestalttherapie
training
zingeving
tarieven
links
literatuur
Praktijkgegevens

Mijn praktijkruimte.

 

Voor wie?

De reden waarom je bij mij in therapie wilt komen, kan zeer divers zijn.

Het kan goed zijn dat je een concrete hulpvraag hebt, maar misschien voel je je al geruime tijd niet lekker in je vel en ben je je niet bewust van hetgeen je dwars zit. Dit is heel goed mogelijk en geen enkele reden om therapie uit te stellen.

Wellicht besluit je in therapie te gaan, omdat je het boeiend vindt om je zelf beter te leren kennen. 

Je gaat als het ware op ontdekkingsreis naar je eigen gevoelsleven, verlangens, gedachten- en gedragspatronen. 

Welke reden je ook hebt, je zult altijd in je eigen tempo en op je eigen wijze een groeiproces doormaken. Een proces dat leidt naar meer bewustzijn, authenciteit en geluk.

 

Mijn manier van werken:

Ik hou ervan open en direct met je te communiceren en ik heb een praktische inslag. Het aantal sessies is natuurlijk gerelateerd aan de hulpvraag, maar ik streef naar kortdurende trajecten.

Je kunt uit gaan van een gemiddelde van 10 tot 15 sessies.

Doordat het aantal sessies beperkt is, werk ik doelgericht en zo concreet mogelijk. Als je bij mij aan klopt, omdat je last hebt van je gejaagdheid, ga ik hier gericht mee aan de slag. 

 

Stel je bent bang een conflict aan te gaan. 

Dan vraag ik je een situatie te benoemen waarin je het conflict niet bent aangegaan en we gebruiken deze ingebrachte ervaring als oefensituatie. We gaan ermee aan de slag in een heel veilige omgeving. Hoe weerhoudt je jezelf ervan, het conflict aan te gaan? 

Dit kan per cliënt verschillen. Om enkele redenen te noemen;

  1. gebrek aan vaardigheid, 
  2. vastgeroeste overtuigingen (vaak onbewust gecopieerd van een ouder),
  3. emotionele blokkades
  4. angst voor ruzie, afwijzing etc.

Wat het ook moge zijn, datgene wat het gewenste gedrag in de weg staat, maken we tot onderwerp.

Het klinkt misschien vreemd, maar iets waar we ons van willen bevrijden, moeten we eerst onder de loep nemen en aandacht geven. En dan blijkt de olifant vaak een opgeblazen mug te zijn, die ons al lang niet meer hoeft te hinderen. Maar het kan ook een ervaring zijn die nog verwerking behoeft, of iemand weet simpelweg niet hoe hij/zij een conflict moet aanpakken, omdat de vaardigheid ontbreekt. Als de cliënt zijn hindernis heeft overwonnen,  gaan we gericht oefenen met het nieuwe gedrag. 

Ik vind het heel fijn om op deze concrete manier met mensen te werken en het geeft me een goed gevoel als ik cliënten zie groeien en authentieker zie worden.  

 

 

 

Marianne Welie