wie ben ik?
mijn loopbaan
voor  wie?
mindfulness
gestalttherapie
training
zingeving
tarieven
links
literatuur
Praktijkgegevens

 

Als kind kon je me ofwel buiten aantreffen in de natuur of turnend in de sporthal. Ik was heel gedreven en heb op nationaal niveau aan kampioenschappen meegedaan. Het mooiste aan deze sport vond ik, het vinden van de juiste balans. Zo leerde ik al op jonge leeftijd dat mijn turn"kunst"  het beste lukte, als ik met mijn hele focus bij mijn lijf en geest was. Want zodra ik me liet afleiden door, bijvoorbeeld de angst om te vallen of door een applaudisserende toeschouwer kon ik uit evenwicht raken.

Inmiddels ben ik een half leven verder en richt ik me nog steeds op de juiste balans. Met dit verschil dat mijn aandachtsveld is uitgebreid van mijn turnkunst in de sporthal naar het alledaagse leven van een vrouw die midden in het leven staat. 

Door de jaren heen heb ik ook ontdekt,dat het juiste midden, vaak het best te vinden is, als je de grenzen opzoekt en deze op momenten zelfs durft te verleggen. Ook dit kunstje heb ik afgekeken van de turnsport. Momenteel mag ik wel stellen, dat ik van heel wat markten thuis ben.

Nadat ik mijn HBO diploma op zak had als maatschappelijk werkster, heb ik mijn wilde haren gevolgd en ben ik drie jaar als backpacker de wereld in getrokken. Ik wilde beleven en ontdekken. Een unieke ervaring, waar ik nog dagelijks de vruchten van pluk. Een maand na mijn reisperiode werd ik aangenomen als directiesecretaresse van een Amerikaans luchttransportbedrijf. Door deze baan ben ik in het personeelswerk terecht gekomen en heb ik in de loop der jaren uiteenlopende functies gehad.  Ik bemiddelde mensen naar werk, schreef trajectplannen voor werklozen,, gaf bedrijfsadvies, sollicitatietrainingen, was job hunter en na het volgen van een Post-Hbo opleiding was ik jarenlang werkzaam als outplacement- en loopbaanadviseur.

Veelal gaf ik naast deze banen, in de avonduren nog trainingen gericht op bewustwording, sociale vaardigheden en stresspreventie. (zie tabblad training).

Mijn ervaring met het loopbaanadvieswerk en de bewustwordingstrainingen heeft mij doen besluiten in 2000 de zesjarige opleiding tot gestalttherapeut te gaan volgen. Het was een moeilijke keuze, want dit betekende dat ik mijn vaste baan op moest zeggen.  

Inmiddels heb ik reeds jaren een bloeiende praktijk en ben ik heel blij met mijn keuze.

 

Het mooie is, dat ik zowel in mijn werk als gestalttherapeut en mindfulnesstrainer, mensen leer hun aandacht te richten. Bewust worden en terug in balans komen door de focus te richten op lichaam en geest. Weten wat je kunt of juist niet kunt, dat accepteren en er mee leren omgaan.

Mijn "turn"kunst, blijkt "levens"kunst te zijn, wie had dat kunnen denken.

 

 

Marianne Welie